Местата, които си заслужава да посетите през 2018

Чудите се до къде да бъде следващото ви приключение? Годината едва сега започва и 365 дни ви очакват, изпълнени с приключения. Екипът ни се допита до вас и вие избрахте следните дестинации, които ще преоткриете през 2018.

Тбилиси, Грузия

Защо да отидете сега: Гмурнете се в очарованиетона стария Тбилиси.

Развитието на столицата на Грузия се движи със зашеметяващо темпо. Традиционните грузински преживявания и легендарното гостоприемство на местните жители, продължават да бъдат впечатляващи.

Забавен факт: Персийската, арабската, византийската, османската, руската и съветската култури са повлияи на архитектурата в Тбилиси.

Сидни, Австралия

Защо да отидете сега: Вижте новата визия на Операта.

Над 273 млн. долара инвестиция за промяна на Операта, стартирана през май 2016 г., променя интериора й изцяло. Подобренията включват най-съвременна акустика, фоайе, съобразено с терена, както и обновеният театър Joan Sutherland, който отново отвори врати през декември и ще приветства австралийския балет през април.

Забавен факт: Операта включва хиляда стаи и има над един милион покривни керемиди.

Оаксака, Мексико

Защо да отидете сега: Открийте древното изкуство на естественото боядисване.

Туристите са добре дошли повече от всякога в богатата на цветове мексиканска държава. След земeтресенията през септември, сега повече от всякога местните пазари са претъпкани с ръчно изработени продукти: вълнени килими и други ръчно изработени текстилни продукти, боядисани с плодове, насекоми и други естествени оцветители.

Забавен факт: Най-желаните тъкани от Оаксака са изтъкани от коприна.

Северен бряг, Оаху, Хавай

Защо да отидете сега: Подкрепете местните фермери и селския живот.

Световно известен със своите големи вълни, Северният бряг е съсед на селските райони и е известен с работата, която предлагат местните, докато туристите са на почивка там. Местните ферми, като Poamoho и Kahuku, помагат на местния бизнес чрез отглеждане на домашни посеви и предлагат на туристите агротуристически преживявания.

Забавен факт: На морските ферми в North Shore гостите работят, за да си платят настаняването.

Малмьо, Швеция

Защо да отидете сега: Опитайте кухнята им – вкусове от цял свят.

Дом на близо 180 националности и над 450 ресторанта, третият по големина град в Швеция е Организация на обединените нации по хранене. Кулинари от цял свят се събират в Малмьо, за да изпробват разнообразието от храни. Град, предлагащ всичко от най-модерната северна кухня до най-популярната улична храна.

Забавен факт: Шведите се наслаждават на тяхната „Фика“ или на т.нар. кафе с канела.

Мадагаскар

Защо да отидете сега: Мястото, където можете да срещнете застрашените от изчезване лемури в дивата природа.

Мадагаскар, четвъртият по големина остров в Света, е безспорната земя на лемурите. Разположен в Индийския океан на изток от Мозамбик, гореща точка за биологичното разнообразие, е дом на около 100 вида лемури – почти всички застрашени поради обезлесяването, изменението на климата и други заплахи.

Забавен факт: Мадагаскар се е отделил от индийския субконтинент преди около 88 милиона години.

Албания

Защо да отидете сега: Да се ​​потопите в сравнително неизследвани води.

Потънали аквадукти, корабокрушения и рядко посещавани пещери са някои от относително недокоснатите съкровища, които очакват водолази в Албания. Десетилетия на изолация под комунистическия лидер Енвер Ходжа ограничиха развитието и по невнимание запазиха подводното културно наследство, особено на южното крайбрежие.

Забавен факт: Ходжата забрани гмуркането, за да предотврати бягството на албанците.

Лабрадор, Канада

Защо да отидете сега: Посетете нов канадски национален парк.

Намира се в сухата местност на северната част на Лабрадор, резерватът на национален парк Akami-Uapishku-KakKasuak-Mealy Mountains е един от най-новите и отдалечени национални паркове в Канада.

Забавен факт: Паркът е с площ 4131 квадратни километра и е приблизително равен на размера на Ямайка (4411 квадратни километра).

Национален парк Руаха (Ruaha), Танзания

Защо да отидете сега: Помогнете за защитата на застрашените африкански лъвове.

Най-големият парк Руаха, където живеят около една десета от африкански лъвове в Света. Te са застрашени от изчезване. Инициативите за устойчив туризъм помагат на посетителите да видят големите котки и поддържат опазването на дивата природа в и около парка.

Забавен факт: Африканският лъв е намалял с 90% през последното столетие.

Comments on “Местата, които си заслужава да посетите през 2018

  1. Калоян Пламенов January 9, 2019 at 06:55

    Здравейте и Поздравления за Прекрастният Блог . Невероятно Полезна Информация .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *