Валенсия – Фестивалът на огъня

Дати на пътуването: 14.03 – 18.03.2017 – директен полет с Wizz Air

Дати на фестивала: 15.03 – 19.03.2017

Цена: 609 лв на човек

Каним ви на един вълнуващ фестивал, който се провежда всяка година във Валенсия. Пъстър, зареден с много позитивни емоции, различен, фестивал на изкуството.

Фаите (на испански: Las Fallas) или Фестивалът на огъня е голямо събитие във Валенсия. Той е посветен на Свети Йосиф, когото във Валенсия почитат като покровител на дърводелците. Фестивалът продължава цяла седмица. Всички участници в него се подготвят месеци напред, създавайки огромни дървени фигури, които по време на фестивала можете да видите. Тези фигури се наричат ниноти, което означава кукли. Всеки квартал в града излъчва свой екип, който събира средства и изработва куклите. Групите дефилират с куклите си, облечени в средновековни костюми, след което ги струпват на специален постамент, където ги изгарят.

Този празник произхожда от средновековната традиция през пролетта да се изнасят на улиците и изгарят всички стари мебели, вещи и дюшеци от сено, ползвани през есента и зимата. В средата на 19 в.,общината във Валенсия взима решение да забрани традиционните палежи на стари мебели и вещи по улиците, като задължава гражданите да ги изнасят извън града. В началото на 20 век, Общината решава да възроди традицията, но видоизменена – палежите могат да се провеждат, но само ако купчините боклуци добият приемлив и неокаян вид. Вместо обичайните стари и мръсни предмети, дюшеци и мебели, по улиците изникват странни фигури, направени от същите материали – нещо като инсталации на днешното концептуално изкуство. Това са и първите Фаи.

Днес Фаите са се превърнали в изцяло туристическа атракция, произведения на изкуството, привличаща милиони туристи всяка година.  Всички фаи, по традиция се изгарят точно в полунощ на 19 срещу 20 Март, като Фаята-победител получава привилегията да бъде изгорена 1 час по-късно.

Любопитен факт е че всяка година, една от малките фаи получава от файерското жури специална награда — правото да не бъде изгорена и се съхранява в Музея на Фаите във Валенсия.

По време на краткия си престой ще можете да разгледате града, да се разходите до брега, да опитате местната кухня и да станете свидетели на нещо незабравимо.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Валенсия – София с директен полет на WizzAir
 • 4 нощувки в хотел NH Ciudad de Valencia 3* в дойна стая
 • Закуски за целия престой

Цената не включва:

 • Чекиран или ръчен багаж за полета
 • Обяди и вечери
 • Медицинска застраховка

ЗАБЕЛЕЖКА: Пакетната цена може да бъде променяна в зависимост от промяната на самолетните билети. Ако няма местата в посочения хотел, в деня на резервацията, ще ви бъде предложен подобен и от същия клас. А ако не харесвате нашето предложение за хотел, винаги можем да намерим и предложим това, което ще ви удовлетвори най-добре. 🙂

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване до info@viptouristbg.com за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Условия за записвания и анулации:

Записвания

 • авансово плащане от 250лева на човек при записване
 • пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 15 дни преди датата на пътуване

Анулационни срокове:

 • от 45 дни преди датата на отпътуване – сумата по депозита
 • от 45 до 14 дни преди датата на пътуването – 500 лева
 • от 15 дни до 0 дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на пътуването

Необходими документи:

 • Лична карта за граждани на Европейския съюз
 • За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.

Информация за полета

14.03.2017 W6 4409 София 06:05 Валенсия 08:25 *

18.03.2017 W6 4410 София 09:00 Валенсия 13:10 *

* Местни времена

Информация за хотела

NH Ciudad de Valencia 3*

Разположен e в спокоен район на Валенсия, хотел NH Ciudad Valencia е на 15 минути пеша от Града на изкуствата и науката и пристанището, където се провежда регатата Купа Америка. Модерните стаи в хотел Ciudad de Valencia са с паркет, безплатен Wi-Fi и телевизор с плосък екран със сателитни програми. Всички стаи са с работно бюро. Хотелът сервира закуска на шведска маса. На 5 минути пеша от хотела има различни барове и ресторанти. Персоналът на 24-часовата рецепция на хотела може да Ви помогне при резервиране на билети за обиколки с екскурзовод и представления на живо. Рецепцията предлага и услуги за наемане на автомобили и велосипеди. Метростанции Maritim-Serreria и Ayora се намират на 250 метра от хотела и предлагат достъп до плажа, центъра на града и летището.

Галерия >>>