Сейшелите – мечтите се сбъдват

10 основни Сейшелски туристически факта

Случайност или не, моето пътуване до Сейшелските острови се осъществи. В следващите редове искам да ви запозная с няколко важни туристически факта за това райско кътче, които могат да ви бъдат полезни при планирането на вашето мечтано бягство.

  1. Пътуването

Нашата групичка от четирима пътешественика доказа, че да пътуваш до Сейшелските острови е не само възможно, но и не много скъпо, стига да можете да се организирате навреме. Какво имам предвид? Вместо Махе, избрахме да останем на втория по големина остров, а именно Праслин. Самолетните билети си закупихме 5 месеца по-рано и ни излязоха около 850лв на човек. Нощувките за седмица ни струваха 450лв на човек. И така, общо 1300лв. В много от форумите четохме, че храната там е скъпа, но това не се оказа съвсем вярно. Факт е, че можеш да намериш прекрасни ресторанти с прясна риба и да похарчих около 30-тина евро. Изберете ли обаче заведение към някой от хотелите, трябва да се приготвите да платите поне около 60-тина евро за обяд/вечеря.

  1. Виза

Ако сте български граждани не ви е необходима виза, за да пътувате до Сейшелските острови.

  1. Без малария

На Сейшелските острови няма маларийни комари и маларията не съществува.

  1. Насекоми

Въпреки липсата на маларийни комари, не може да се каже, че комари няма. Напротив, има и са много. А и избягвайте да лягате на плажа след проливен дъжд, защото има много насекоми, които ще оставят трайни следи по вас. А охлювите са впечатляващи.

  1. Слънцето

Температурата на въздуха целогодишно е около 30 градуса, но най-силното слънце е между 11:00 и 14:00 часа, затова избягвайте да се излагате на директна слънчева светлина и престоя във водата за повече от 10мин особено в тези часове.

  1. Безопасност

На Сейшелските острови всички са спокойни и не бързат за никъде. Няма престъпност, но това не означава, че трябва да се разхождаде с всичките си ценности. Затова бъдете предпазливи и разумни.

  1. Гранитът

Разхождайки се по плажовете и различните острови, групиращи Сейшелите, ще забележите, че навсякъде има гранит. Изобилие от гранит. Това са единствените острови в средата на океана с наличието на гранит.

  1. Жителите

Наричат се креолци и говорят креолски език, който е много близък до френския.  Тук до 1700-ната година островите са били напълно необитаеми.

  1. Мистериозната Вале де Ме (Vallee de Mai)

Вале де Ме се намира на остров Праслин, където бяхаме и ние. Това е единственото място в света, където може да видите естествено растящи двойни кокоси или coco de Mer. Има форма на женски таз и е изключително тежък. Отново Праслин е единственото място, където може да срещнете и т.нар. черен папагал.

  1. ЮНЕСКО за Световното културно наследство

Обекти на световното културно наследство на ЮНЕСКО, са Вале де Ме и Алдабра, най-големият в Света коралов остров. (А вие си мислехте, че островите са само гранит и палмови дървета, нали?)

За по-подробна информация може да посетите официалния туристически сайт на Сейшелите  – http://www.seychelles.travel/.

Ако сте нетърпеливи да започнете организиране на вашето мечтано пътуване до Сейшелските острови, не се колебайте да се свържете с нас. С радост ще ви помогнем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *