Уикенд бягство – лято 2016

Горещото лято е в разгара си и всеки търси да избяга на прохлада някъде. Така направихме и ние последния уекенд.

Боянския водопад, близо до София е едно добро решение.

Боянски водопад

Има два избора на пътека до там: по- стръмна – за около час преход, която избрахме ние, и другата по-лека за час и 45 мин. Като цяло преходът не е труден или поне на мен така ми се стори, докато не ни заваля проливен дъжд. Голяма радост ми донесе, защото отдавна си мечтая да се катеря и да ме вали. Буквално бяхме прогизнали и да, наистина ни разхлади, защото като стигнахме и спряхме да се полюбуваме на водопада ни стана доста студено.

Витоша

След дъжда пътеката стана доста хлъзгава, а на местата, където буквално се катериш беше доста екстремно. Затова препоръчвам да изберете другата, ако не сте любители на екстремното. Не е необходимо да се затормозявате, все пак сте излезли на разходка.

Витоша

Но планината някак ми действа доста успокояващо и зареждащо. Препоръчвам на всеки.

Боянски водопад

А ако не ви се занимава с катерене, ето едно друго предложение за разходка – Градината на двореца „Врана“, София.

Дворецът Врана

Изключително приятно място. Има градски транспорт, с който можете да стигнете до там, а за хората с коли се заплаща паркинг 1лв. Входната такса в градината е 5лв на човек, но ако сте група може и по- евтино да ви излезе.

Градината на дворец Врана

Има организиран тур с гид в определени часове, което си заслужава и е включено в цената. Разходката из градината е много приятна. За съжаление дворецът все още е в ремонт и влизането вътре не е позволено, но искрено се надявам скоро да го отворят.

Градината на дворец Врана

Е, това е от мен, надявам се да съм била полезна. Не се колебайте и вие да споделите вашите уикенд бягства от града. Очакваме ги.

Дворецът Врана

Ирина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *