6 екзотични дестинации в Света

Лятото почти си отива, но никога не е късно да отскочите до една екзотична дестинация през есенния сезон. Представяме на Вашето внимание някои места, които според нас трябва да посетите през идващата есен.

Под номер 6 започваме с Дубай. Това място напоследък стана много популярно, още повече, когато визовия режим за българи отпадна. Вече можете да получите визата си на летището. Какво да Ви кажем за Дубай: страхотно място и идеално за шопинг. Има Огромни молове, които нямат нищо общо с нашите тук. Трбява да си отделите епоне ден за един от тях и се пригответе за голямо ходене. Препоръчване да посетите Бурдж Халифа – най-високата сграда в Света; да направите един обяд в Бурдж Ал Араб и да се разходите из Дубай Марина. Вижте какво споделиха с нас за Дубай тук.

Atlantis Hotel, Dubai

5-тото място заемат Малдивските острови. Все по-често хората избират да ходят там. Много е важно да се отбележи, че трябва добре да подберете своя хотел и мястото, където се намира, защото има островчета, които са много мънички и можете да останете разочаровани. Ние подбрахме за Вас следните хотели.

Малдивски острови

Малдивски острови

На 4-то място сме избрали Доминикана /не че отстъпва на Куба, която е под номер 3/. Можем да кажем, че там освен да се забавляваш по цели нощи, можеш и да отидеш на риболов, защото я обявиха за най-доброто място за спортен риболов. Честно казано ние бихме я предпочели заради плажовете. Вижте какво предлагаме тук.

Плаж в Доминикана

Плаж в Доминикана

3-то място според нашата класация е Куба. Тази страна, намираща се в Карибско море превръща една туристичка почивка в истинска приказка. Пясъчни равнини, стръмни планини, наречени Сиера Маестра, тесните улички на Хавана, всичко това може да накара всеки да поиска да бъде там. Кубинците наричат острова като ‘El Cocodrilo’ или ‘El Caiman’, тъй като формата му прилича на крокодил или алигатор. Можете да разгледате предложението ни за почивка в Куба тук.

Кубинска улица

Кубинска улица

На 2-ро място е остров Бора Бора. И как няма да бъде? Та той е прекрасен, мечтан… Островът с белите пясъци и с кораловите си езера впечатлява хилядите туристи, които го посещават всяка година. Заобиколен е изцяло от бариерен риф и лагуна.

Бора Бора

На номер 1 поставяме остров Мавриций. Остров в югозападната част на Индийския океан, който още е известен като райската градина на Бодлер или перлата на Индийския океан. Оставаме без думи и всичко на тези, които са били вече там.

Остров Мавриций

Автор: Екипът на Вип Турист

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *