3-те най-добри водни парка в Света

Лято е! Време е за отпуски и почивка. А какво по-хубаво от това да се разхладим в летните жеги в някои от най-красивите водни паркове в Света. Ето какво ви подготвихме и кои според нас са най-добрите!

  1. Aquaventure Waterpark – Дубай, Обединени арабски Емирства

Aquaventure waterpark в Дубай е построен така, че да бъде най-добрият! С внушителната си площ от почти 170 хил. м2, той разполага с високотехнологични водни пързалки, построени във формата на древни паметници. Там ще получите възможност да се спуснете през най-широката водна пързалка в света (приблизително 10 метра широчина). За любителите на високия адреналин, паркът предлага среща лице в лице с акули – пързалката, водеща до тях е на височина от около 30 метра и е дълга около 60 метра и води до контейнер, който минава буквално през аквариум с живи акули!

Воден Парк Adventure, Дубай

Воден Парк Adventure, Дубай

Воден Парк Adventure, Дубай

Воден Парк Adventure, Дубай

2. Beach Park – Аквираз, Бразилия

Beach Park в Аквираз, Бразилия ще Ви върне в детството отново и отново. Увеселителният парк е на доста по-високо ниво от всички други в цялата страна. Комплексът, намиращ се на по-малко от 16 км южно от Форталеза, разполага с хотел, плаж за почивка, където се предлагат и СПА процедури, както и със самостоятелни апартаменти, разположени зад самия воден парк. Комплексът разполага с над 18 незабравими атракции, разделени на три различни типа: семейни, умерени и безумни атракции. Последните са за любителите на силните усещания, както се подразбира и от името им.

Воден парк Beach Park,  Аквираз, Бразилия

Воден парк Beach Park, Аквираз, Бразилия

Воден парк Beach Park,  Аквираз, Бразилия

Воден парк Beach Park, Аквираз, Бразилия

3. Siam Park – Тенерифе, Канарски острови, Испания

Siam Park, намиращ се в Тенерифе, Канарски острови, Испания, е направен в Тайландски стил и е една от най-зрелищните водни атракции в Европа.Паркът е открит спецално от Нейно Кралско Височество принцесата на Тайланд Маха Чахри Сириндхорн през 2008г.
Siam Park е много повече от воден парк. С невероятните си атракции, той е самият рай за авантюристите, разположен в своето тропическо божествено кътче.
Най-хубавото качестов на парка е, че не е необходимо да сте пристрастени към адреналина, или доли не е не е нужно да можете да плувате, за да се насладите на атракциите. В магическия свят на Siam Park има забавления за всички членове от семейството – млади и стари.

Воден парк Siam Park, Тенерифе

Воден парк Siam Park, Тенерифе

Воден парк Siam Park, Тенерифе

Воден парк Siam Park, Тенерифе

 

Автор: Виктория Вълчева

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *