10-те най-добри плажа в Гърция

10-те най-добри плажа в Гърция

Здравейте пътешественици,

Днес решихме да Ви отведем на онези прекрасни плажове в Гърция, за които си заслужава да отделите малко време. Кой не мечтае да се потопи в тюркоазено сини води и да стъпва по ситно златист пясък? По долу ще ви дам 10 причини да не спирате с мечтите.
Нашата класация започва така…

10. Плажът Сарти (Sarti beach) в Халкидики
Започваме с класиралия се на 10-то място плаж в района на Халкидики, който се слави с едни от най-красивите плажове в Гърция. Сарти е много дълга плажна ивица, с невероятно кристални, изумрудени води и борове, които достигат чак до морето.

Плажът Сарти Халкидики

9. Плажът Саракинико (Sarakiniko Beach) в Милос
Изглежда странно и нестандарно, но не Ви ли прилича на снимка от Луната с тези бели скали? Каменни арки, подводни пещери, бял пясък, тесни пътеки и кристално сини води. Тук задължително носете със себе си обувки за водни спортове, за да не попаднете на някой скрит в скалите морски таралеж. 😉

Плажът Саракинико (Sarakiniko Beach) в Милос

8. Плажът Навагио (Navagio Beach) на остров Закинтос

Това е един от най-красивите плажове и е особено подходящ за авантюристично настроените фотографи. Една от най-големите атракции е корабокрушилия на брега кораб, който придава доза мистичност на впечатляващия с бели камъчета залив. До него може да се достигне единствено по вода, като те отново впечатляват с тюркоазен цвят.

Плажът Навагио (Navagio Beach) на остров Закинтос

7. Плажът Симос (Simos Beach) на остров Елафонисос

Елафонисос е малък, екзотичен остров край бреговете на Лакония, намиращ се в южната част на Гърция. Пристигайки на острова може да си направите разходка в живописното пристанище след което да продължите към пясъчните дюни, където ще попаднете на една невероятно дълга плажна ивица с кристално чисти води.

 Плажът Симос (Simos Beach) на остров Елафонисос

6. Заливът Св. Пол в Линдос на остров Родос
Това е един от най-красивите плажове на остров Родос славещ се с изключителна чистота и ситен пясък. Водата е топла и особено подходяща да направите няколко гмуркания.

Заливът Св. Пол

5. Плажът Воутоуми (Voutoumi Beach) на остров Антипаксос
Екзотичен, впечатляващ плаж със ситен, бял пясък, кристални води и вечнозелени хълмове достигащи чак до морето…това е малка част от красотата, която може да видите докато се наслаждавате на прекрасно узо и прясна риба в някоя от намиращите се в близост таверни.

Плажът Воутоуми (Voutoumi Beach) на остров Антипаксос

4. Плажът Балос (Balos Beach) на остров Крит
За съжаление няма снимки, които могат да илюстрират красотата на това вълшебно място. Плитък залив разкриващ пред своите посетители всички нюанси на синьото…а пейзажът, той просто трябва да се види.

Плажът Балос (Balos Beach) на остров Крит

3. Плажът Елафониси (Elafonisi Beach) на остров Елафониси
Ето това е и нашия фаворит. Удивителна красота! Намира се на остров Елафониси близо до остров Крит. Както може да се досетите водата и тук е кристално чиста, а пясъкът е в розов цвят с множество ситни морски ръковини. Можем да говорим много, но най-добре се насладете на красотата разкрита от снимката.

Плажът Елафониси (Elafonisi Beach) на остров Елафониси

2. Плажът Порто Кацики (Porto Katsiki Beach) на остров Лефкада
В челната тройка попада и един от най-красивите и диви плажове в света. Стръмните скали, които се спускат към тюркоазените води в допълнение с белия пясък оформят невероятно екзотична гледка. Особено ако добавите високите вълни и силните ветрове, които почти винаги духат в това чудотворно крайбрежие.

Плажът Порто Кацики (Porto Katsiki Beach) на остров Лефкада

1. Плажът Миртос (Myrtos Beach) в Кефалония
Ето го и него! Представяме на Вашето внимание победителя в тазгодишната класация за най-добър плаж според нас – плажът Митрос. Той не е просто един от най-екзотичните плажове в Гърция, но е и един от най-красивите в света. Един безкраен плаж, с тюркоазено сини и кристално чисти води, бели стръмни скали, потапящи се във морето, чисто бели камъчета, проблясващи по време на залеза.

Плажът Миртос (Myrtos Beach) в Кефалония

Надяваме се, че Ви помогнахме да изберете плаж за Вашата следваща почивка.

Не спирайте да мечтаете!

Ирина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *