Топ 5 на местата, които трябва да посетите през 2016

Едно от най-хубавите неща в началото на една нова година е да планираме пътуванията за предстоящите 365 дни. За радост на обичащите пътешествия тази година има 366 дни, което означава 1 ден повече за приключения.

Ежегодната класация на Lonely planet представя най-атрактивните места, които може да посетите през 2016 година. Всички от регионите са различни, но едно е сигурно – всяко едно от местата е уникално и си заслужава да бъде посетено.

1.Австралия

В последните години Австралия беше почти невъзможно за посещение място от туристите с ограничен бюджет. Напоследък обаче страната става все по-достъпна дестинация. В тази страна има много места като Големия бариерен риф и девствената пустиня Тасмания, които си заслужава всеки човек да види поне един път през живота си. Но за съжаление те са изправени пред заплахата от изчезване, затова който има желание да ги види трябва да побърза.

Австралия

Австралия

2.Палау

Дестинацията е несъмнено едно от най-красивите места на света. С прекрасната си природа и кристално-чисти океански води е районът е наистина някак си магичен. Тихоокеанският архипелаг се превърна в 100% територия на Палау, в морското светилище, което пази така нареченото “Серенгети” на морето. Това е дестинацията за любителите на гмуркането – рибите, коралите и богатият подводен свят ще ви оставят без дъх.

Палау

Палау

3. Съединени Американски Щати

През настоящата година Щатите отбелязват 100 години Национална паркова служба. Тази институция наблюдава 59те национални парка и стотици исторически забележителности, сред които са Yellowstone, Yosemite и много други. Ако имате възможност, не пропускайте да посетите поне някои от тези места, заслужава си!

Съединени Американски Щати

Съединени Американски Щати

4.Ботсуана

Историята на страната е много интересна и вдъхновяваща – от повсеместна бедност, държавата се издига чак до позицията на една от най-стабилните държави в Африка. Освен това Ботсуана притежава запазена девствена дивост, която ще ви очарова и ще ви остави без дъх.  През 2016 година страната отбелязва 50 години независимост. Местните имат много за какво да празнуват – разцъфтяване, икономически растеж, базиран на опазването на природните богатства. Ако имате възможността, не пропукайте да се впуснете в приключението, което може да ви предложи Ботсуана.

Ботсуана

Ботсуана

5.Гренландия

Гренландия е страната с най-малка гъстота на населението в света, но тези смели хора, които живеят на тамошните температури, не го правят напразно. Виждайки блясъкът на среднощното слънце да се отразява върху ледниците, плавайки измежду преминаващите китове или гледайки танца на северното сияние върху ледената покривка, прави студа нещо малко, незначително на фона на магията на природата.

През март 2016 година страната ще е домакин на Арктическите Зимни игри, най-голямото по рода си събитие, заедно с Фестивал на песента, храната и танците. Това е може би най-доброто време да посетите Гренландия.

Гренландия

Гренландия

Гренландия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *