Сватбено пътешествие в Непал

След като си кажете „Да“ – време е Вие и Вашата половинка да избягате, да напишете първото заглавие на Вашата нова книга от спомени и да започнете Вашето любовно пътуване заедно.  Просто вземете своята любов, а ние ще се погрижим за магията.
Наблюдавайте невероятната гледка към връх Еверест, докато пътувате към Непал. Тази очарователна земя удивява сърцето на всеки младоженец със своята природна красота, поразителен див живот и пъстроцветни гори, построените във вид на тераси ферми, издълбани по склоновете, с бликащите реки и водопади, и с великата аура на магнетичните Хималаи.
Взехме най-доброто от всички наши пътувания, за да Ви предложим най-вдъхновяващата и романтична картина на Непал.
Романтичният престой в Хималаите включва Покара със своите скрити съкровища като пещери, водопади, проломи, и каньони, всички привидно издълбани с любов от самите Богове. Езерният град с неговата несравнима панорамна гледка към планините от Анапурната верига е най-идеалното място за младоженци.

Програма

Катманду – Покара – Читуан – Катманду

11 дни/ 10 нощувки

Цена 4100 долара за двама

План за провеждане по дни:

Ден 1 – Катманду
Пристигане на летището в Катманду (1345м). Посрещане от представител на фирмата и трансфер до хотела. Нощувка в луксозен петзвезден хотел.

Ден 2 – Обзорна обиколка Катманду
Закуска. След закуска нашият професионален екскурзовод ще Ви разведе из историческите и културни забележителности на долината Катманду. Местата, които ще посетите са:

Площадът Бактапур Дурбар
Когато се разхождате там, ще изпитате чувството на вътрешна хармония. Площадът Бактапур Дурбар е колекция от дръвчета от китайска смокиня и шикара (shikhara) – стилен храм с около петдесет и пет-прозореца, създаващ дворец от тухли и дърво. Това, което ще привлече вниманието Ви ще бъде лъвската порта, или Златната Порта (The Golden Gate). Ще разгледате двореца, художествените галерии, статуята на крал Бупатиндра Мала (Bhupatindra Malla).

Будисткият храм Боднат (Buddhanath)
Това е най-големият будистки храм и е сред най-внушителните в долината. Той се издига на 36м височина и представлява един от най-интересните по дизай храм. Боднат е известен също като Касти (Khasti), или капки роса. Името му идва от времето на неговото построяване. Строителите е трябвало да събират всяка капка роса, за да могат да го построят, тъй като по време на строежа му Катманду е страдал от тежка суша.

Храмът Сваямбунат (Swoyambhunath) – Храмът на маймуната (A Monkey Temple)
Огромният храм е едно от най-свещените места за будистите в Непал и създаването му е свързано със създаването на долината Катманду от първично езеро. Петте елемента са представени в структурата на храма: основата символизира земята, куполът – водата, острият връх на купола- огънят, чадърът – въздухът и островърхата куличка – небесният простор. Сваямбунат е известен също като Храмът на маймуната.
Нощувка в луксозен петзвезден хотел.

Ден 3 – Катманду – Покара
Закуска. Нашият шофьор ще Ви вземе от хотела до летището за полет към Покара. При пристигането си в Покара ще бъдете настанени в хотела. В следобедните часове ще се разходите покрай езерото. Вечеря и нощувка в луксозен петзвезден хотел.

Ден 4 – 5 – Покара
Закуска.
Чисто, обикновенно, елегантно, място за отдих, място, където да се насладите, място, където ще искате да останете. Разходки, плуване, масажи… можете да починете, прочетете книга, да пийнете, да хапнете, да поиграете… Ако искате да поспортувате, можете да наемете планински велосипед, така ще проучите планините, естествените пещери, историческите храмове и дворци по билото на хълма … можете и да поиграете на голф. Това е истинският рай! На 45 минути път ще отидете до върха на Саранкот (Sarankot), за да видите най-добрият изгрев и най- прекрасната гледка- много планини като планинския масив Анапурна, Дхаулигири, Фиштайл, включително красивата долина и Фева езерото на Покара.

С автомобил и професионален екскурзовод ще разгледате забележителности в и около Покара като:

Езерото Фева и Храмът Барахи (Phewa Lake & Barahi Temple)
Разположен на 800м надморска височина, то е втората по големина езер. Храмът Барахи е най-важният религиозен паметник в Покара. Тази двуетажна пагода е посветена на създателят на Ахима (Аjima), покровител на божеството, представляващо женските сили Шакти (Shakti). Отражението на планината Мачапучаре и Анапурна може да се види във водите на езерото. Гъста гора се намира на южните склонове на езерото.

Езерата Бегнас и Рупа (Begnas & Rуpа Lake)
Двете езера се намират в североизточната част на долината Покара на разстояние 13км от главния град Покхара. Тези езера са разположени в подножието на планината Бегнас, разделени от хълма Пачабия (Pachabiya).

Водопадът Деви
Районът е известен като Патале Чханго (Patale Chhango). Мястото, където потокът, течащ от езерото Фева „се свива“ и ударя надолу по скалата в дълбок пролом.

Пещерата Гуптесвар (Gupteswar Cave)
Пещерата Гуптесвар е свещена пещера, която се намира на 2км от летището Покара. Входът се намира точно срещу водопадът Деви. Тя почти 3км дълга. Има няколко големи зали с размер на стаи и няколко по- малки, където се налага да пълзите. Пещерата притежава особена стойност за хиндусите, тъй като е символ на Бог Шива.

Тибетски бежански лагери
Селата Ташилинг (Tashiling) на юг и Тасии Палкхел (Tashii Palkhel) в северната част на долината Покара са двете тибетски села, чиито жители са от тибетския народ, който се издържа от производството и търговията на вълнени килими и други занаяти.

Музеи
Вие ще посетите два различни музея, първият музей показва начинът на живот и историята на Гурунгите (Gurungs), Такалите (Thakalis) и Тару (Tharu), докато другият е Мемориален музей на Гурка, посветен на известния завоевател Гурка (Warriors Gurkha). Вечеря на свещи и нощувка в луксозен петзвезден хотел.

Ден 6 Покара – Читуан
Закуска. След закуска ще се разходите из живописната долина, за да усетите истинското спокойствие на Непал. Пътуването ще бъде с кола от Покара до националният парк Читуан с продължителност около шест часа. Когато пристигнете ще обядвате и ще можете да участвате в сафари със слонове и разходка с лодка. Вечерята ще Ви бъде приготвена около 20:00. Нощувка в курортното селище.

Ден 7 – Читуан
Ранно събуждане за закуска, поднесена с чай или кафе. Докато закусквате и ако времето е хубаво ще можете да видите дивата природа на парка Читуан и да наблюдавате птиците. След закуска ще се разходите около 45 минути пеша през ливади и гори по горното течение на река Нарайани. След това ще се качите на на борда на местна лодка, за да наблюдавате крокодилите по бреговете, докато се връщате обратно към лагера, за да обядвате. Късно следобед гидът ще ви отведе до наблюдателната кула – разходка с лодка и обратно до лагера за вечеря. Нощувка в курортното селище.

Ден 8 Читуан – Катманду
Закуска. Ранно събуждане за закуска, поднесена с чай или кафе. Един последен шанс, за да видите дивата природа. След закуска ще бъдат прехвърлени до летището Баратпур (Bharatpur) за 30 минутен полет до Катманду. Нощувка в луксозен петзвезден хотел.

Ден 9 Катманду
Закуска. Сутринта ще имате свободно време в региона на Читуан, а след това обратно към Катманду. Нощувка в луксозен петзвезден хотел.

Ден 10 Еверест
Закуска. Рано сутринта ще бъде трансферирани до летището за вътрешен полет за Скеник – Еверест. Този един часов полет ще ви отведе, за да поснимате някои от най-високите върхове в света. Ще прелетите в непосредствена близост до многобройни масиви от скали и лед. Този специален полет предлага невероятни гледки към Еверест, Кангчендзьонга, включително много други планини и Тибетското плато. След като се върнете в хотела ще имате време да разпуснете, а след това да напазарувате преди да напуснете страната на следвашия ден. Вечерта ще имате организирана прощална вечеря с местно културно танцово шоу. Нощувка в луксозен петзвезден хотел.

Ден 11 Отпътуване
Закуска. Трансфер до летището за обратния полет.

Изложената програма е стандартен образец на това, което ние предлагаме. Пътуването може да се персонализира по Ваше искане за настаняване според Вашите предпочитания.

Цената включва:

 • 10 нощувки в луксозни хотели;
 • Закуска, обяди и вечери, описани в програмата;
 • Трансфери и билети за вътрешни полети: Катманду – Покара и Читуан – Катманду;
 • Местен водач на английски език;
 • Обзорна обиколка с екскурзовод  в Катманду и Покхара с автомобил;
 • СПА процедура за двойки в Покхара;
 • Входни такси за всички храмове, парка Читуан, манастири, културни и исторически места;
 • Едночасов полет над планината Еверест;
 • Ползване на басейн и тенис корт в хотел в Катманду и Покхара;
 • Прощална вечеря в Катманду в типичен непалски ресторант с културно танцов спектакъл вечерта преди заминаването.

Цената не включва:

 • Самолетен билет за междунардония полет;
 • Летищни такси;
 • Медицинска застраховка;
 • Разходи за виза;
 • Бакшиши.

Полезна информация:
Най-добър сезон: Януари- Юни; Септември- Декември
Държава: Непал
Големина на групата: двама човека
Активност през деня: около 3 – 6 часа на ден с водач на английски език

Забележка:

 • По време на пътуването; времето, местната политика, транспорта и множество други фактори, които са извън нашия контрол могат да доведат до промяна на маршрута. Това, обаче, е много малко вероятно, въпреки това, ако се случи местният гид ще промени маршрута като вземе под внимание Вашите интереси. Когато промяната се случи, ние правим всичко възможно, за да намалим негативния ефект, но ние не можем да бъдем отговорни за тези промени, които са в следствия на закъснения или на горепосочените причини.
 • Няма санитарни и медицински изисквания (не е необходима ваксинация).
 • Цените се заплащат в лева по курса на БНБ.
 • При промяна в цените на горивата, местни такси и входни такси за музеите приемащата агенция си запазва правото да промени цените на екскурзията.