Програма – Перу

Лима- Куско – Мачу Пикчу – Куско – Лима

7 дни/ 6 нощувки

Цени от 1259 евро

План за провеждане по дни:

Ден 1 – Пристигане в гр. Лима

Пристигане в столицата на Перу – Лима. Транфер до хотела. Свободно време за разглеждане на града и пазаруване. Настаняване и нощувка.

Ден 2 – обиколен тур на гр. Лима

Закуска. Днес ще разгледате улиците и площадите на Лима. Обиколката ще започне от парка на любовта (Love Park) в Мирафлорес (Miraflores), с невероятна гледка към Тихия океан, след което се отправяте към Нуака Пуклана (Huaca Pucllana), церемониален център на културата Лима. По-късно ще посетите в Сан Изидро (San Isidro), финансовият център на града. След това, ще се върнете към централния площад, където се намират правителствения дворец и кметството. Ще посетите Катедралата (the Cathedral) и ще опознаете манастира Сан Франциско  (San Francisco), построен през седемнадесети век, за да откриете тайната на неговите катакомби. Нощувка в Лима.

Ден – Лима – Куско

Закуска. Трансфер до летището и полет до Куско. Трансфер и настаняване в хотел. В следобедните часове изключителната Ви обиколка на града ще започне с посещение на площада Сан Кристобал (San Cristobal Plaza), където ще можете да се насладите на панорамната гледка към града. След това ще посетите пазара Сан Педро (San Pedro), за да се насладите на местните вкусотии и продукти, които се отглеждат в район. След това ще разгледате Храма на Слънцето (Кориканча- Korikancha), където инките провеждали своето най-важно ритуално празненство – честването на зимното слънцестоене. След това е ред да посетите църквата Сан Доминго (Santo Domingo). След това ще се поразходите от занаятчийския квартал Сан Блас (San Blas) до улуцата  Хатун Румиок (Hatun Rumiyoc), където ще спрете  до двореца на инките (Inca Roca Palace), днес дом на архиепископа и на прочутите дванадесет каменни ангела (Twelve Angle Stone). Ще продължите Вашата разходка до централния площад, за да посетите Катедралата и нейните ценни и красиви колониални шедьоври. Нощувка.

Ден 4 – Куско

Закуска. На сутринта ще се отдалечите от шумотевицата и тълпите, за да посетите архитектурния комплекс Саксауаман (Sacsayhuaman), огромна и впечатляваща крепост с колосални конструкции и заобиколена от красиви гледки. Вашето приключение продължава с посещение на храма на инките Кенко (Inca Shrine Qenqo), за да видите жертвеник вграден в скала. Накрая ще пристигнатe до червената крепост Пука Пукара (Puca Pucara) и центъра за поклонения Тамбомачаи (Tambomachay), впечатляващ архитектурен паметник, който се счита за един от стълбовете на Андите. Свободно време за опознаване на града. Нощувка.

Ден 5 – Куско – Мачу Пикчу

Закуска. Днес Вашето пътуване ще бъде с влак- Вистадом (Vistadome), който ще Ви отведе до едно от седемте чудеса на света. Най-очаквания ден от тази програма – среща с изгубения град на инките. Мястото, обитавано от най-просветените жреци след падането на Империята на Инките. Мачу Пикпу е построен  на върха на планината от огромни варовикови блокове без никакво слепващо вещество. Открит е от американски археолог през 1911 година. Пристигате на гара Агуас Калиентес (Aguas Calientes), където нашите служители ще Ви помогнат, за да се качите на автобус, който да Ви отведе  по криволичещ път до Мачу Пикчу. По пътя ще можете да се насладите на невероятна гледка към река Урубамба и каньона. Изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, ще Ви удиви със своите тераси, церемониални светилища, стъпала и градските райони. Енергията е навсякъде около Вас. След обиколката на изгубения град ще имате време да разгледате крепостта и ще обядвате в един от ресторантите в района. Нощувка в един от хотелите в Агуас Калиентес или Мачу Пикчу.

Ден 6 – Мачу Пикчу – Куско

Закуска. След закуска свободно време.  Можете да се насладите още веднъж на енергията и мистерията на Свещената долина или да се изкачите до Интипунку  (Intipunku) или Врата на Слънцето, вход на изгубения град Мачу Пикчу. Моля, имайте предвид, че само 400 входни билети са на разположение за туристически походи до споменатите забележителности. В уговорен час, ще се върнем към Куско с автобус и ще бъдете трансферирани до хотела. Нощувка в Куско.

Ден 7 – Куско – Лима

Закуска. Трансфер до Лима. Отпътуване към София.

Пакетната цена включва:

Лима

 • Трансфер летище/хотел/летище;
 • Полудневен тур на града с гид на английски език;
 • Две нощувки с включена закуска.

Куско

 • Трансфер летище/хотел/ гара/хотел/летище;
 • Полудневна обиколка на града с гид на английски език;
 • Целоднвена ексурзия до Мачу Пикчу с включен обяд и гид на английски език;
 • 3 нощувки с включена закуска;
 • 1 нощувка в Агуас Калиентес с включена закуска.

Пакетната цена не включва:

 • Самолетни билети за международния полет;
 • Летищни такси;
 • Вътрешен полет Лима – Куско – Лима на цена около 290 евро;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка.

Перу за авантюристи 7 дни

Настаняване

Единична стая

Двойна стая

Дете

Хотели среден клас

1559 евро

1259 евро

905 евро

Хотели висок клас

1659 евро

1359 евро

930 евро

Цените са в евро на човек

Забележка:

 • Цените се заплащат в лева по курса на БНБ.
 • При промяна в цените на горивата, местни такси и входни такси за музеите приемащата агенция си запазва правото да промени цените на екскурзията.

Допълнителна информация:

 • безвизов режим за български граждани.
 • необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца.
 • няма изисквания за задължителни ваксини при посещение в Перу, но консултация можете да направите в Института по заразни и паразитни болести в София, бул. Янко Сакъзов 26.