Примерна програма – Лос Анджелис и Сан Франциско (11 дни)

Маршрут: София – Лос Анджелис – Големият Каньон – Канаб – Лас Вегас – Калико – Фресно – парк Йосемити – Модесто – Сан Фрациско – София

11 дни / 10 нощувки

Цена от 959 долара

 

План за провеждане по дни:

Ден 1 Пристигане в Ел Ей

Отпътуване от летище София. Пристигане в Лос Анджелис. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Лос Анджелис

Целият ден можете да отделите за визита на Юнивърсал Студиос (Universal Studios) в Холивуд – най-големите кино студиа на света. Първо ще се качите на влакче за студио тур, за да видите декорите на различни филми, като например “Войната на Световете”, “Джурасик Парк” и телевиозионния сериал “Отчаяни съпруги”. След това ще видите презентация на най-важните моменти на снимането на филми в Холивуд и ще научите няколко тайни относно специалните ефекти. Можете да напражите един обяд в парка, за да го разгледате сами. Нощувка в Лос Анджелис.

Ден 3 Лос Анджелис

Сутринта – направете една обиколка на забележителните Санта Моника (Santa Monica) и Бевърли Хилс (Beverly Hills). Продължаваме към Холивуд за една разходка по булевард Холивуд с легендарната зала по награждаване “Грами” (Grauman’s Chinese Theater), където ще откриете отпечатъци от ръцете на известни в цимент. В центъра на града ще откриете бизнес общността и мексикансия квартал. Обяд. Продължавате към град Лофлин (Laughlin). Време е за една разходка около река Колорадо. Нощувка в Лофлин.

Ден 4 Големият Каньон

Днес ще отпътувате към Големия Каньон (Grand Canyon) – най-големият геоложки феномен, който със сигурност ще бъде един от най-важните и впечатляващи моменти от вашето пътуване. Разходка по продължението на Саут Рим (South Rim- южната част на Големия каньон), за да видите едно от най-красивите и впечатляващи чудеса на света. Големият каньон е резултат от милиони години на вятър и водна ерозия, неспирно разширяване на форми, цветове и сенки. Река Колорадо тече близо миля през каньонския бряг. Възможно е организирането на обикока с хеликоптер. Препоръчваме Ви да опитате за вечеря от специалитети на индианското племе Навахо (Navajo) и нощувка.

Ден 5 Долината на скалите – Канаб

Отпътувате към Долината на скалите (Monument Valley), където ще се окажете заобиколени от тъмно-червени хълмове. Разходка из тази местност, която също е популярно място за засенмане на уестърни. Тази дълга 25 мили и широка 16 мили пустинна развнина прелива от гиганнтски пясъчни монолитни структури, издигащи се високо над долината. Обяд със специалитети на индианското племе Навахо (Navajo). Възможност за обиколка с джип с индианци от племето Навахо.  Пристигане в Пейдж (Page) следобяд, след почивка на езерото Пауъл (Lake Powell) и язовирната стена на река Колорадо (Glen Canyon Dam). Ще можете да опитате една Уестърн вечеря с кънтри музика на живо и кратко шоу. Нощувка в Канаб (Kanab).

Ден 6 Каньонът Брайс – Лас Вегас

Очаква Ви красив преход, прекосяващ равнините към каньонът Брайс (Bryce Canyon)– един от най-впечатляващите природни паркове на Юта. Мормоните открили този парк през 19ти век. Тук заслепителните форми и сенки на скалите от запомнящите се Розови Скали (Pink Cliffs) се менят простоянно от зори до здрач. Обядвайте преди да продължите към Сейнт Джордж (Saint George) – град, основан от мормоните. Посещение на Мормонския център и храм. Вечерта – отпътуване към Лас Вегас – игралната столица на света, блещукаща като мираж в пустинята. Нощувка в Лас Вегас.

Ден 7 Пахръмп – Шошон – Долина на Смъртта

Сутринта – прекосявате пустинята Невада, на път към Пахръмп (Pahrump) и Шошон (Shoshone). С влизането в Калифорния се спускаме към защеметяващата Долина на Смъртта (Death Valley), близо 100 метра под морското равнище. Тази област е толкова пуста, че дори първите каубои, които са пристигнали тук я описали като “никакво изворче, от което да пийнеш, никакво дръвче, на което да увиснеш”. Ще откриете Бедуотър Пойнт (Badwater Point) – най-ниската точка в долината – Фърнас Крийк (Furnace Creek) и пясъчните дюни Стоувпайп (Stovepipe send dunes). Обяд, последван от посещение в музея Боракс (Borax) с изложби на историята на добива на боракс в Долинта на Смъртта. Нощувка в Лас Вегас.

Ден 8 Калико – Фресно

Ще пътувате през едни от най – страхотните кътчета на Югозапад, за да достигнем до Калико (Calico), типичен град на далечния запад, наричан така заради многоцветните планини, които го заобикалят. Посещение на този град за добив на сребро, който става известен през 1881г след отркиването на сребро там. Този известен призрачен град е реставриран от семейство Нот (Knott), което е известно със своите конфитюри.  С посрещане от каубои и шерифи в старовремски унформи ще се почувствате сякаш сте се върнали в далечния изток през 80-те години на 19 век. Продължавате до Фресно (Fresno) за вечеря и нощувка.

Ден 9 парк Йосемити – Модесто

Пътуване до магическия национален парк Йосемити (Yosemite), един от най- красивите паркове в щата Калифорния. Той изненадва със своите свежи алпийски гледки, с борови гори, прекрасни водопади. Чисто бели, монолитни скали се извисяват над долината. Ще откриете (Half Dome), долината Йосемайт, водопадите Брайдълвел (Bridelveil), водопадите Йосемайт, както и пионерско селце в южната част на парка. Можете да напражите един обяд в парка. Следобедно спускане от планините и през плодородните земеделски земи на централната долина (Central valley) към Модесто (Modesto) за вечеря и нощувка.

Ден 10 Сан Фрациско

Рано сутринта отпътуване към Сан Фрациско. Обиколен тур на града, един от най – фотографираните, филмирани и домуентирани градове в света, смесица от история и модерно развитие. Построен на няколко хълма, градът е бижуто на страхотния залив в подножието на тези хълмове. Ще видите бизнес ценъра на града, Юнион скуеър (Union Square), Чайна Tаун (Chinatown), след това ще прекосите световно известният мост Голдън Гейт (Golden Gate) към Сосалито (Sausalito), намиращ се от другата страна на залива. Свободен следобед в Сан Франциско, където ще можете да разгледате градът пеша, лифта или да напазарувате. Вечеря с музика.

Ден 11 ден

Сутринта – свободно време преди да отпътувате обратно към София.

Пакетната цена включва:

 • 10 нощувки в градовeтe, посочени в програмата;

Пакетната цена не включва:

 • Самолетни билети за международния полет;
 • Летищни такси;
 • Входни такси;
 • Трансфери;
 • Храна;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка;

Задължително доплащане:

Виза за САЩ- 160 долара

Такса за издаване на виза

Лос Анджелис и Сан Франциско 11 дни

Дати на пътуване

Юни

Юли

Август / Септември / Октомври

Двойна стая 1009 долара

959 долара

999 долара

Цените са в долари на човек

Забележка:

 • Цените се заплащат в лева по курса на БНБ.
 • Цените могат да варират според затовареността на хотела, периодa и датата на пътуване.
 • Ако желаният период от Вас не попада в нашата оферта можете да се свържете с нас за повече информация.

Практична информация: Валута- Американски долари ($); национален език- английски; средна температура за периодите на пътуване, посочени в програмата- 20 C. Имате възможност да вземете кола под наем