Примерна програма – Лас Вегас (7 дни)

 Лас Вегас – Игралната столица на света

Маршрут: София – Лас Вегас – Флагстаф – Канаб – Лас Вегас – София

7 дни / 6 нощувки

Цена от 499 долара

 

План за провеждане по дни:

Ден 1 Пристигане в Лас Вегас

Отпътуване от летище София. Пристигане в Лас Вегас. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Лас Вегас – Долината на огъня

Отправяте се към североизточен Лас Вегас, до долината на огъня (Valley of Fire), която е била първия щански парк в Невада. Долината на огъня предлага невероятен пустинен пейзаж от многоцветни, странно ерозорали скали, които са останки от пясъчни дюни, образувани преди 150 милиона години. Много уестърни са били снимани на това място. Следобяд – можете да направите една екскурзия с водно колело в езерото Мийд (Mead – най-голямото изкуствено езеро в САЩ). Продължаваме към град Лoфлин (Laughlin). Свободно време, за да направите разходка около река Колорадо. Нощувка.

Ден 3 Големият Каньон – Флагстаф

Днес ще отпътувате към Големия Каньон (Grand Canyon) – най-големият геоложки феномен, който със сигурност ще бъде един от най-важните и впечатляващи моменти от вашето пътуване. Обяд и разходка по продължението на Саут Рим (South Rim – южната част на Големия каньон), за да видите едно от най-красивите и впечатляващи чудеса на света. Големият каньон е резултат от милиони години на вятър и водна ерозия, неспирно разширяване на форми, цветове и сенки. Река Колорадо тече близо миля през каньонския бряг. Възможно е организирането на обикока с хеликоптер. Нощувка във Флагстаф (Flagstaff).

Ден 4 Долината на скалите – Канаб

Отпътувате към Долината на скалите (Monument Valley), където ще се окажете заобиколени от тъмно-червени хълмове. Разходка из тази местност, която също е популярно място за засенмане на уестърни. Тази дълга 25 мили и широка 16 мили пустинна развнина прелива от гиганнтски пясъчни монолитни структури, издигащи се високо над долината. Обяд със специалитети на индианското племе Навахо (Navajo). Възможност за обиколка с джип с индианци от племето Навахо.  Пристигане в Пейдж (Page) следобяд, след почивка на езерото Пауъл (Lake Powell) и язовирната стена на река Колорадо (Glen Canyon Dam). Препоръчваме Ви да се насладите на една Уестърн вечеря с кънтри музика на живо и кратко шоу. Нощувка в Канаб (Kanab).

Ден 5 Каньонът Брайс – Лас Вегас

Очаква Ви красив преход, прекосяващ равнините към каньонът Брайс (Bryce Canyon)– един от най-впечатляващите природни паркове на Юта. Мормоните открили този парк през 19ти век. Тук заслепителните форми и сенки на скалите от запомнящите се Розови Скали (Pink Cliffs) се менят простоянно от зори до здрач. Обядвайте преди да продължите към Сейнт Джордж (Saint George) – град, основан от мормоните. Посещение на Мормонския център и храм. Вечерта – отпътувате към Лас Вегас – игралната столица на света, блещукаща като мираж в пустинята. Нощувка в Лас Вегас.

Ден 6 Пахръмп – Шошон – Долина на Смъртта

Сутринта – прекосявате пустинята Невада, на път към Пахръмп (Pahrump) и Шошон (Shoshone). С влизането в Калифорния се спускаме към защеметяващата Долина на Смъртта (Death Valley), близо 100 метра под морското равнище. Тази област е толкова пуста, че дори първите каубои, които са пристигнали тук я описали като “никакво изворче, от което да пийнеш, никакво дръвче, на което да увиснеш”. Ще откриете Бедуотър Пойнт (Badwater Point)– най-ниската точка в долината – Фърнас Крийк (Furnace Creek) и пясъчните дюни Стоувпайп (Stovepipe send dunes). Посещение в музея Боракс (Borax) с изложби на историята на добива на боракс в Долинта на Смъртта. Нощувка в Лас Вегас.

Ден 7 Лас Вегас – София

Сутринта – свободно време преди да отпътувате обратно към София.

Цената включва:

 • 6 нощувки в градовете, изброени в програмата;

Цената не включва:

 • Самолетни билети за международния полет;
 • Летищни такси;
 • Входни такси;
 • Трансфери;
 • Храна;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка.

Задължително доплащане:

Виза за САЩ – 160 долара

Такса за издаване на виза

Лас Вегас- игралната столица на света 7 дни

Дати на пътуване

Юни /  Август

Юли / Октомври

Септември

Двойна стая 525 долара

575 долара

499 долара

Цените са в долари на човек

Забележка:

 • Цените се заплащат в лева по курса на БНБ.
 • Цените могат да варират според затовареността на хотела, периодa и датата на пътуване.
 • Ако желаният период от Вас не попада в нашата оферта можете да се свържете с нас за повече информация.

Практична информация: Валута- Американски долари ($); национален език- английски; средна температура за периодите на пътуване, посочени в програмата- 33 C. Имате възможно да вземете кола под наем.