Програма – Амазонка (7 дни)

Приключение по река Амазонка

7 дни/ 6 нощувки

Цени от 1990 евро

Ден 1 (събота) – Пристигане в гр. Кито

Пристигане в столицата на Еквадор – Кито. Това е вторият по големина град в Еквадор след Гуаякил. Транфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 2 (неделя) – обиколен тур на гр. Кито

Закуска. Обиколен тур на столицата в историческата част. Историческият център е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите палата Каронделет – седалище на парламента на Еквадор; забележителната църква- Св. Франциско, Санто Франциско и метрополитната Катедрала – един от религиозните символи на католицизма в града; величествената Базилика – пример за неоготическата архитектура в Еквадор и е сред най-внушителните на Американския континент; По-късно ще посетите известния хълм на стария град – Панесийо (малкия хляб), където ще видите статуята на ангела „Девицата от Кито“. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 (понеделник) – Кито – Кока – р. Напо – Национален парк “Ясуни”

Сутринта отпътуване от Кито (кратък полет, около 30 минути). Пристигане в Кока (Francisco de Orellana); трансфер до пристанище Рио Напо; пътуване с моторизирано кану (около 90 минути) до кораба Манате, наблюдавайки непрекъсното променящата се растителност по крайбрежието на р. Амазонка. Скоро след пристигането, корабът Манате ще започне своето пътешествие по течението на реката, предоставяйки една невероятна възможност за опознаване на уникалната флора и фауна в региона. След обяд разходка по една от пътеките, която ще ви представи чудесата на тропическата гора, където ще направите своята първа среща с амазонския басейн. След вечеря ще имате възможността да направите нощна разходка в гората, за да откриете мистериите на тази уникална околна среда и за да видите как нощният живот се разкрива пред очите ви. Нощувка.

Ден 4 (вторник) – Границата с Перу – резервата Куабено (Cuyabeno)

След вкусна закуска ще спрете, за да посетите едни от къщите на местните семейства. По време на посещението ще имате възможността да се срещнете с представителни членове на амазонската общност, за да научите тяхната култура, таланти и начин на живот. Ще разберете как тези радостни хора живеят, използват и защитават своите ресурси и как ценят  крехкостта на тяхната екосистема. След обяд Манате продължава да плава право към най-девствените черни води на амазонския басейн, дом на легендарния розов делфин, черен кайман и загадъчната амазонска анаконда. Можете да срещнете водни костенурки и майнуни като Black-mantled Tamarin, Red Howler и  Squrrel Monkeys, както и ленивец (Three-toed Sloths) и Hoatzin, странна птица, която местните наричат “Миризлива Пуйка” (Pavo Hediondo). Пътуването продължава и ще може да се насладите на този свят във водната джунгла. Нощувка.

Ден 5 (сряда) – Горите потопени във вода и острова на маймуните

Тази сутрин ще откриете една блатна гора, много добър шанс да видите дивия живот, където птици, примати и морски създания я обитават. По-късно ще посетите местна къща, където са открити погребалните урни от 17 век. След обяд за кратко време Манате ще отплава по течението и ще прекарате известно време опознавайки един от най-големите острови, където много изненади могат да бъдат открити. За нашите най-авантюристични гости предлагаме нощувка на палатка (по предварителна заявка).

Ден 6 (четвъртък) – Kury Muyu и папагали обитаващи глинени тераси (Parrot Clay Lick)

Закуска на борда. Днес ще се насладите на културна и етническа среща с местните. Ще прекарате известно време в една от горските общностни за да научите за техния живот. Възползвайте се от местните ръчно направени сувенири. По-късно ще продължите към глинените тераси обитавани от папагали, чудесно място за да станете свидетели на един от най-вълнуващите спектакли в Амазония. След обяд ще посетите биологичния резерват Лимонкоча (Limoncocha), един от най-невероятните природни резервати с повече от  400 вида птици. Ще можете да потърсите черен кайман по здрач. Вечерта обратно към Манате. Нощувка.

Ден 6 (петък) – Отпътуване

Ранно отпътуване от Манате до Кока (около 2 часа с моторизирано кану). Отпътуване от Кито за София.

Пакетната цена включва:

 • 2 нощувки в Кито – хотели среден или висок клас;
 • 4 нощувки на кораба Манате;
 • Трансфери от и до кораба;
 • Настаняване;
 • Всички храни на борда;
 • Неограничена консумация на вода, кафе и чай;
 • Сертифицирани местни екскурзоводи на английски език според програмата;

Пакетната цена не включва:

 • Летищни такси за международния полет в размер на 460 евро;
 • Самолетни билети за международния полет;
 • Билети за вътрешния полет около 167 долара (стойността може да бъде променяна);
 • Входна такса от 40 долара на човек за 4-5 дневен круиз; 55 долара за 8 дневен круиз (стойността може да бъде променяна);
 • Безалкохолни и алкохолни напитки;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка;
 • Бакшиши.

Опознайте Амазонка на кораба Манате 7 дни

Настаняване

Двойна стая

Тройна стая

Единична стая

Деца

2140 евро

1990  евро

2650 евро

1660 евро

Цените са в евро на човек

Забележка:

 • Програмата се реализира при минимум 2-ма човека.
 • Цената за дете се определя за всеки възрастен: 1 възрастен -1 дете; 2 възрастни – 2 деца. Ако има три деца и двама възрасти, третото дете ще заплати пълната стойност за един възрастен
 • Цените се заплащат в лева по курса на БНБ.
 • При промяна в цените на горивата, местни такси и входни такси за музеите приемащата агенция си запазва правото да промени цените на екскурзията.