Визи за САЩ

Вип Турист може да Ви съдейства при подготовката на документи за кандидатстване за американски визи тип B1/B2 – за пътуване до САЩ с цел туризъм, посещение на роднини и приятели или бизнес.

Изисквания и необходими документи за получаване на неимигрантска виза:

I. Необходими документи и изисквания:

1. Копие от вносна бележка за платена консулска такса за американска виза в банка Първа Инвестиционна Банка – таксата е в размер на 160 долара, които са дължими само в български левове и не се възстановява. За да бъде заплатена, трябва да влезете на http://www.ustraveldocs.com/bg/Fee160.pdf и да си разпечатате и попълните платежна бележка. Моля имайте предвид, че има срок на валидност на таксата, т.е. добре е да се отиде до клон на Първа Инвестиционна Банка в деня, в който се разпечата бележката от горепосочения линк. В случай че имате затруднения с отварянето на балежката, можете да получите копие от офис на Вип Турист. Имайте предвид, че ако нямате предварително разпечатана бележка, няма да можете да получите такава в клон на банката и няма да можете да заплатите сумата.

2. Валиден международен паспорт – представя се оригинал; за български граждани валидността на паспорта трябва да покрива планирания престой в САЩ, като няма минимален срок на валидност след датата на отпътуване от страната.

3. Снимка за виза, с размери 5 x 5 см. – квадратна – от последните 6 месеца. Изисква се 2 броя хартиени копия и електронно копие.  Изисквания за снимката:

– размери: 51 mm x 51 mm, минимално допустими размери : 600 pixels (ширина) x 600 pixels (височина). И максимално допустими 1200  pixels (ширина) x 1200 pixels (височина). Снимката не трябва да бъде повече от 240 KB.

– лицето трябва да бъде в пълен анфас и да заема около 50% от общата площ на снимката. Размерът на лицето на снимката трябва да  бъде между 25 и 35 мм.

– снимката трябва да бъде направена на светъл едноцветен фон.

4. Име, адрес, телефонен номер и статут на лицето, което желаете да посетите в САЩ или име, адрес и телефонен номер на хотела, в който  ще отседнете и полетната информация (номер на полет, дата и час на кацане, номер на полет, дата и час на излитане).

5. Име и дата на раждане на родители и съпруг/а, деца.

6. име, адрес и приблизителни дати на посещение на средни и висши учебни заведения, които сте посещавали (само за мъже).

7. име, адрес и телефон на фирмата/организацията в която работите/учите в момента.

8. име, адрес, телефон на предишни местоработи и приблизителни дати на назначение и приключване на работата.

9. дати на последните Ви 5 влизания в САЩ (ако е приложимо).

10. копия на предишни американски визи или дати на издаване на същите (ако е приложимо).

11.  Удостоверение за брак или Решение за развод.

12. Актове за раждане на кандидата и на цялото му семейство.

13. Контактни телефони на туриста: настолен домашен или служебен, мобилен телефон, телефон за спешна връзка с член на семейството.

II. Информация относно процедурата по полагане на неимигрантска виза

Американски визи тип B1/B2 – за пътуване до САЩ с цел туризъм, посещение на роднини и приятели или бизнес Ви дават право на престой в САЩ с точно определена продължителност, както и при точно определени условия, в зависимост от конкретния вид виза. Неспазването на срока или на условията на съответния вид виза представлява нарушаване на законите на САЩ, с всички произтичащи от това последствия за Вас. Редно е да сте добре запознати със сроковете и условията на визата, която сте получили или искате да получите. За повече информация по тези въпроси, може да се свържете с нас , за да си определите час за консултация. Документи за туристическа виза за САЩ се подават в офисите на Вип Турист, в рамките на работното време. Подаването трябва да е лично, освен в случаи, когато кандидатства семейство.

До 2 – 3 работни дни е стандартното време за разглеждане на документи и полагане на виза в паспорта, след одобрение при интервю. В някои случаи се налага по-специален обстоен преглед, който продължава средно до 30 дни.

Паспортът Ви ще бъде изпратен от Американско консулство до 1 работен ден след полагане на визата. Доставката се извършва от куриерска компания TNT, като можете да получите паспорта си от централния им офис в града, който сте избрали при запазване на дата и час за интервю. Обикновено TNT изпращат мейл, когато визата е получена в офиса им. Получаването на паспорта не се заплаща.

Ако резервацията на хотела я правите в офис на Вип Турист таксата обслужване ще Ви струва 49лв. Ако Вип Турист подготви докумените Ви за издаването на визата без да се правят други резервации за хотелско настаняване, таксата на услугата е 99лв.

Какво включва цената на предлаганата от нас услуга:

1. Попълване на задължителния формуляр за кандидатстване за виза за САЩ – DS-160.

2. Запазване на час и дата за интервю в Американското консулство.

3. Пълна консултация за всички документи, необходими за кандидатстване, според Вашия профил.

4. Организиране на обратна доставка на паспорта Ви до офис на TNT

5. За оформянето на входна неимигрантска виза за САЩ можете да направите хотелска резервация или закупуването на самолетен билет, във фирма Вип Турист ЕООД.

Важна информация:

1.  Притежателят на неимигрантска виза тип B1/B2 за САЩ НЯМА право да работи на територията на САЩ по време на престоя си там.

2.  Всеки пътник задължително трябва да разполага с медицинска застраховка, валидна за територията на САЩ и да я носи със себе си.