Визи за Дубай

ВАЖНО!!!

Уважаеми клиенти,

Моля да имате предвид, че считано от 22.03.2014г. издаването на визи за Дубай /Обединените Арабски Емирства/ може да става и при пристигане на самото летище. Необходимо е да представите на място следните документи:

– цветно копие на 2-ра и 3-та страница от международния паспорт, който трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване към Обединените Арабски Емирства
–  цветна актуална снимка (паспортен формат)
– за лица под 18 год.: копие от акта за раждане, преведено на английски език и нотариално заверено. Лица под 18 години могат да пътуват само ако са придружени от родителите си.
– не се заплаща такса за издаване на виза на място

В случай, че желаете предварително да Ви се издаде виза, моля да прочетете информацията по- долу.

Можете да подадете Вашата заявка за оформяне на туристическа входна виза за Дубай в офисите на Вип Турист.

Изисквания и необходими документи за получаване на туристическа виза:

I. Необходими документи и изисквания:

1. Цветна актуална снимка, която да отговаря на следните изисквания:

– лицето да бъде снимано в анфас на бял фон с размер 4,3 х 5,5 см

– снимката да бъде в .jpg формат с размер 40 КВ

2. Ясно цветно копие на международния паспорт в .jpg формат

3. Информация относно полетната информация (номер на полет, дата и час на кацане, номер на полет, дата и час на излитане)

4. Контактни телефони на туриста: настолен домашен или служебен, мобилен телефон, телефон за спешна връзка с член на семейството.

5. За оформянето на входна туристическа виза за Дубай е задължителна хотелска резервация, направена във Вип Турист ЕООД.

II. Информация относно процедурата по полагане на туристическа виза

Туристическата виза е валидна в рамките на 60 дни от датата на издаването и продължителността на пребиваване на територията на OAE е 30 дни от датата на влизане. Туристическата виза може да бъде само еднократна. При повторно желание за полагане на виза се повтаря пълната процедура по кандидатстване за виза, заплаща се консулска такса и в допълнение към необходимите документи за виза се прилага цветно копие в .jpg формат на поставения печат за напускане границата на ОАЕ.

Важна информация:

1.  Процесът на разглеждане на заявката за виза започва от следващия работен ден след получаване на заявката. Почивните дни в OAE са петък и събота.

2.  Няма бърза процедура за разглеждане на документите и разрешение за виза. Получаването на виза става за 4-5  дни  в отделни случаи до 10-15 дни след приемане на заявката.

3.  При съмнение за нарушение законите на страната при предишни визити, фигуриране в черен списък, самостоятелно пътуване без придружител на млади жени под 35- 36 години разглеждането на документите може да отнеме допълнително 2-3 работни дни.

4.  Международният паспорт трябва да има валидност минимум 6 месеца преди дата на пристигане в Дубай. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел може да бъде отказано влизане или преминаване през страната.

5.  След приемане на заявката за виза се заплаща пълната такса в размер на 75 евро, независимо дали заявката е одобрена или отхвърлена.

6.  Ако туристът просрочи визата за престой в Дубай, при напускане на границата ще му бъде наложена глоба от имиграционните власти. Глобата варира от 2000 до 5000 AED.

7.  Притежателят на туристическа виза за Дубай НЯМА право да работи на територията на ОАЕ, независимо дали получава или не съответно заплащане за труда си.

8.  Притежателят на туристическа виза може да влезе на територията на ОАЕ само от Дубай, Шаржа и Абу Даби.

9.  Всеки пътник задължително трябва да разполага с медицинска застраховка, валидна за територията на ОАЕ и да я носи със себе си. Без медицинска застраховка на пътника ще бъде отказано влизане в страната.

Митнически изисквания:

Забранен е вносът на оръжие и боеприпаси, наркотици, продукти от свинско месо, порнографски материали, както и на компактдискове, аудио- и видеокасети, книги и пропагандни материали, които са в противоречие с нормите и законите на установения обществен ред и заплашват националните интереси на страната. Видеокасети, книги, списания и пропагандни материали могат да бъдат обект на проверка. Вносът на алкохол е разрешен само за пълнолетни лица, които не са мюсюлмани. Количество – до 2 литра концентрат и 2 литра вино на лице. От безмитните магазини на летището може да се закупи до 2000 къса цигари, 400 пури или 2 кг тютюн.