Виза за Шри Ланка

От 01.01.2012г кандидатстването за разрешение за получаване на краткосрочна туристическа виза за Шри Ланка трябва да става предварително он-лайн през Министерството на имиграцията и емиграцията на Шри Ланка (http://www.eta.gov.lk/).

Вип Турист оказва цялостно съдействие за оформяне на документи и получаване на разрешение за туристическа виза за Шри Ланка. Разрешението  е валидно до 30 дни от датата на пристигане и може да се удължава до 6 месеца.

Общи инструкции

Ако планирате екскурзия или почивка в Шри Ланка, трябва да кандидатствате и да получите разрешението  преди пристигането Ви в страната. Можете да кандидатствате за туристическа двукратна виза със срок 30 дни от датата на пристигане.

В офисите на Вип Турист се  попълва формуляр за кандидатстване он-лайн, който се изпращане до Министерството на имиграцията и емиграцията.

След което се получава подтвърждение, копие на което да представите на граница.  При получаване на разрешение пътникът ще бъде своевременно уведомен. Заплатената сума в случай на отказ не подлежи на връщане. След получаване на разрешение трябва да влезете в Шри Ланка в течение на три месеца след издаване на ЕТА. В случай на отказ можете да се обърнете към най-близкото Посолство на Шри Ланка за по-нататъчно съдействие.

Притежателите на разрешението трябва да отговарят на следните условия при преминавани на граничен контрол:

  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пристигане
  • Потвърден билет за връщане
  • Необходимите средства, за да посрещнете разходите си по време на престоя в Шри Ланка

Кандидатстването за туристическа виза се прилага за следните случаи:

  • екскурзия с цел разглеждане на забележителности;
  • почивка;
  • посещение на роднини и приятели;
  • медицинско обслужване като Аюрведа (билколечение) и йога;
  • участие в спортни събития, състезания и дейности с културна цел.

Цена на визата 30 USD по курс на деня* – индивидуални и до 6 човека

*В случай, че самолетните билети или хотелското настаняване са организирани от Вип Турист не се прилага такса обслужване.