Да пътуваш с кола – предимства и недостатъци

Пътуването с кола има своите предимства и недостатъци и мненията по въпроса са различни. Ще Ви споделим нашето виждане за това кои са плюсовете и минусите да използват кола за вашето пътешествие.

предимства и недостатъци

Ще започнем с предимствата. Едно от основните е че пътуването по този начин ви дава свобода. Винаги можеш да спреш, да си починеш, да направиш снимки, да се полюбуваш на пейзажа. Не е необходимо и спазването на стриктен график(макар и да е хубаво да имате план). Сами определяте маршрута си и какви забележителности да видите.

Друго предимство е когато пътуването е с повече хора. Това би могло да доведе до по-ниски транспортни разходи, което също не е за пренебрегване. Все повече хора избират да пропътуват далечно разстояние със самолет и след това да си наемат кола, за да могат да обикалят. Обиколките с кола по пътищата на непозната страна са си истинско предизвикателство и някои като нас ги обожават. Вие избирате от къде да минете и единственото, което не трябва да забравяте е да заредите гориво.  J

Ако си наемете кола няма да се налага да мислите за нея, но не така седи въпросът, когато се пътува с лична кола.

Ето защо не може да не отбележим и някои недостатъци.

Както споменахме пътуването с личен автомобил може да не се окаже толкова добра идея. За съжаление повреди не са изключени и това би довело до допълнителни разходи и притеснения. Разбира се всичко това може да се избегне ако наемете кола.

Друг минус е цената на горивото, която в различните страни варира и за която трябва да бъдете подготвени. Дори и да контролирате скоростта, няма как този разход да бъде изключен.

Ако пък разполагате с ограничено време и всичко трябва да се случва по график може би колата не е най-добрия вариант за вас. Не е изключено да се загубите, което може да ви коства много нерви, време и средства.

Не бива да се забравя, че в голяма част от големите градове достъпът до централната част е силно ограничен и трябва да предвидите и да проучите къде може да паркирате, за да избегнете солените глоби. Макар и видимо да няма кой да следи на повечето места са разположени камери.

Все пак пътуването с кола е едно приключение и ако не ви притесняват недостатъците и сте подготвени, може да преживеете едно неописуемо преживяване. Съветваме ви ако сте с личен автомобил да го подготвите за дългия път, за да няма неприятни изненади. А ако искате да си спестите главоболието да мислите за това, може да се обърнете към нас за наемането на автомобил, който да ви заведе до така мечтаните дестинации! Посетете нашия сайт и резервирайте кола за следващото си пътешествие.

пътешествие с кола

Пътувайте и се забавлявайте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *