Жеравна

Насладете се на ежегодно организирания фестивал на фолклорната носия или за Вашата почивка в полите на Стара планина като резервирате в предлаганите от нас къщи за гости. По традиция празникът се провежда през първата събота и неделя след Голяма Богородица. Тази година това ще се случи на 23 – 25 август 2013.

Главното условие, което гостите на събора трябва да спазят, за да бъдат допуснати, е да са облечени в народна носия или облекло от началото на 20 век. Чуждестранните гости могат да присъстват с носии на своите страни. По време на трите фестивални дни не се допускат любителски фотоапарати, пластмасови изделия и ред други неща, напомнящи ни съвремието. Входната такса, която трябва да платят желаещите да станат част от уникалното изживяване е 20 лв. за целия период. На входа на фестивала ще се продават и отдават носии под наем (50 лв).

Фестивалът на фолклорната носия е един от най-колоритните в България, а организаторите от ансамбъл „Българе” се опитват да пресъздадат начина на живот на българите отпреди 100 години.

Ето и нашите предложения:

Къща за гости ИВ

В сърцето на Жеравна, къщата се намира на една от главните туристически улици. Разполага с 13 легла в 4 стаи – 3 тройки и една четворка, всичи са снабдени със самостоятелни санитарни възли, локално парно отопление, телевизор и мини-бар, широк двор с барбекю и жеравненска пещ, кът за хранене и приготвяне на храна (механа), веранда с изглед към центъра на Жеравна и средният дял на Източна Стара планина, безплатен Wi-Fi Интернет. Тук можете да се отдадете на пълноценна почивка, можете да подишате чист планински въздух, да се любувате на уникалната възрожденска архитектура и красотите на Стара планина без да се лишавате ни най-малко от удобствата на градската среда.

Цена 40 лв. на стая с включена закуска за периода 10 май – 15 септември.

Цена за ползване на механата:

– неотоплителен сезон: 20 лв.
– отоплителен сезон: 30 лв.