Примерна програма – Лос Анджелис и Сан Франциско (13 дни)

Маршрут: София – Лос Анджелис – Големият Каньон – Канаб – Лас Вегас – Калико – Фресно – парк Йосемити – Модесто – Сан Фрациско –  Монтерей – Аройо Гранде – Санта Барбара – Санта Моника –  Лос Анджелис – София

13 дни / 12 нощувки

Цена от 1189 долара

План за провеждане по дни:

Ден 1 Пристигане в Ел Ей

Отпътуване от летище София. Пристигане в Лос Анджелис. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Лос Анджелис

Целият ден можете да отделите за визита на Юнивърсал Студиос (Universal Studios) в Холивуд – най-големите кино студиа на света. Първо ще се качите на влакче за студио тур, за да видите декорите на различни филми, като например “Войната на Световете”, “Джурасик Парк” и телевиозионния сериал “Отчаяни съпруги”. След това ще можете да видите презентация на най-важните моменти на снимането на филми в Холивуд и ще научите няколко тайни относно специалните ефекти. Обяд в парка и свободно време, за да го разгледате сами. Нощувка в Лос Анджелис.

Ден 3 Лос Анджелис

Сутринта – можете да направите обиколка на забележителните Санта Моника (Santa Monica) и Бевърли Хилс (Beverly Hills). Продължаваме към Холивуд за една разходка по булевард Холивуд с легендарната зала по награждаване “Грами” (Grauman’s Chinese Theater), където ще откриете отпечатъци от ръцете на известни в цимент. В центъра на града ще откриете бизнес общността и мексикансия квартал. Продължавате към град Лофлин (Laughlin). Свободно време, за да направите разходка около река Колорадо. Нощувка в Лофлин.

Ден 4 Големият Каньон

Днес ще отпътувате към Големия Каньон (Grand Canyon) – най – големият геоложки феномен, който със сигурност ще бъде един от най-важните и впечатляващи моменти от вашето пътуване. Разходка по продължението на Саут Рим (South Rim- южната част на Големия каньон), за да видите едно от най-красивите и впечатляващи чудеса на света. Големият каньон е резултат от милиони години на вятър и водна ерозия, неспирно разширяване на форми, цветове и сенки. Река Колорадо тече близо миля през каньонския бряг. Възможно е организирането на обикока с хеликоптер. Препоръчваме Ви да опитате за вечярч от специалитети на индианското племе Навахо (Navajo). Нощувка.

Ден 5 Долината на скалите – Канаб

Отпътувате към Долината на скалите (Monument Valley), където ще се окажете заобиколени от тъмно-червени хълмове. Разходка из тази местност, която също е популярно място за засенмане на уестърни. Тази дълга 25 мили и широка 16 мили пустинна развнина прелива от гиганнтски пясъчни монолитни структури, издигащи се високо над долината. Обяд със специалитети на индианското племе Навахо (Navajo). Възможност за обиколка с джип с индианци от племето Навахо.  Пристигане в Пейдж (Page) следобяд, след почивка на езерото Пауъл (Lake Powell) и язовирната стена на река Колорадо (Glen Canyon Dam). Можете да се насладите на една Уестърн вечеря с кънтри музика на живо и кратко шоу. Нощувка в Канаб (Kanab).

Ден 6 Каньонът Брайс – Лас Вегас

Очаква Ви красив преход, прекосяващ равнините към каньонът Брайс (Bryce Canyon)– един от най-впечатляващите природни паркове на Юта. Мормоните открили този парк през 19ти век. Тук заслепителните форми и сенки на скалите от запомнящите се Розови Скали (Pink Cliffs) се менят простоянно от зори до здрач. Обяд преди да продължим към Сейнт Джордж (Saint George) – град, основан от мормоните. Можете да посетите Мормонския център и храм. Вечерта – отпътувате към Лас Вегас – игралната столица на света, блещукаща като мираж в пустинята. Нощувка в Лас Вегас.

Ден 7 Пахръмп – Шошон – Долина на Смъртта

Сутринта – ще можете да прекосите пустинята Невада, на път към Пахръмп (Pahrump) и Шошон (Shoshone). С влизането в Калифорния се спускаме към защеметяващата Долина на Смъртта (Death Valley), близо 100 метра под морското равнище. Тази област е толкова пуста, че дори първите каубои, които са пристигнали тук я описали като “никакво изворче, от което да пийнеш, никакво дръвче, на което да увиснеш”. Ще откриете Бедуотър Пойнт (Badwater Point) – най-ниската точка в долината – Фърнас Крийк (Furnace Creek) и пясъчните дюни Стоувпайп (Stovepipe send dunes). Направете кратка пауза за обяд, последван от посещение в музея Боракс (Borax) с изложби на историята на добива на боракс в Долинта на Смъртта. Нощувка в Лас Вегас.

Ден 8 Калико – Фресно

Днес ще тръгнете към едни от на-страхотните кътчета на Югозапад, за да достигнете до Калико (Calico), типичен град на далечния запад, наричан така заради многоцветните планини, които го заобикалят. Обяд. Посещение на този град за добив на сребро, който става известен през 1881г след отркиването на сребро там. Този известен призрачен град е реставриран от семейство Нот (Knott), което е известно със своите конфитюри.  С посрещане от каубои и шерифи в старовремски унформи ще се почувствате сякаш сте се върнали в далечния изток през 80-те години на 19 век. Продължавате до Фресно (Fresno) за нощувка.

Ден 9 парк Йосемити – Модесто

Очаква Ви пътуване до магическия национален парк Йосемити (Yosemite), един от най- красивите паркове в щата Калифорния. Той изненадва със своите свежи алпийски гледки, с борови гори, прекрасни водопади. Чисто бели, монолитни скали се извисяват над долината. Ще откриете (Half Dome), долината Йосемайт, водопадите Брайдълвел (Bridelveil), водопадите Йосемайт, както и пионерско селце в южната част на парка. Направете своя обяд в парка. Следобедно спускане от планините и през плодородните земеделски земи на централната долина (Central valley) към Модесто (Modesto) за нощувка.

Ден 10 Сан Фрациско

Рано сутринта отпътувате към Сан Фрациско. Обиколен тур на града, един от най – фотографираните, филмирани и домуентирани градове в света, смесица от история и модерно развитие. Построен на няколко хълма, градът е бижуто на страхотния залив в подножието на тези хълмове. Ще можете видите бизнес ценъра на града, Юнион скуеър (Union Square), Чайнатаун (Chinatown), след това ще прекосите световно известният мост Голдън Гейт (Golden Gate) към Сосалито (Sausalito), намиращ се от другата страна на залива. Свободен следобед в Сан Франциско, където ще можете да разгледате градът пеша, лифта или да напазарувате. Нощувка.

Ден 11 Монтерей – Аройо Гранде

Отпътувате за полуостров Монтерей с неговите страхотни плажове и скали. Това е било любимо местенце за много амеркинаски и европейски художници и поети. Обиколка на градчето Монтерей, особено на рибарското пристанище и Кенъри Роу (Cannery Row), обесмъртено от писателят Джон Стайнбег. Обяд псоледван от посещение на близкия Кармел (Carmel), едно от най – чаровните крайбрежни градчета на Калифорния с дествени плажове и привлекателни магазини. Разходете се покрай Тихия океан по магистрала 1 към Аройо Гранде (Arroyo Grande) през късния следобяд. Нощувка.

Ден 12 Санта Барбара – Санта Моника

Сутрешно пътуване до прекрасната Санта Барбара (Santa Barbara) и обиколка на градчето с неговите златисти плажове, заобиколения с палми залив, червено керемидени покриви и испанска архитектура. Посещение на “Мисията на Санта Барбара”. Обядвайте преди да отпътувате за града на ангелите- Лос Анджелис. Свободно време в Санта Моника (Santa Monica), за да се възползвате от плажа и да понапазарувате. Нощувка в Лос Анджелис.

Ден 13 Лос Анджелис – София

Сутринта – свободно време преди да отпътувате обратно към София.

Цената включва:

 • 12 нощувки в градовете, посочени в програмата;

Цената не включва:

 • Самолетни билети за международния полет;
 • Летищни такси;
 • Входни такси;
 • Трансфери;
 • Храна;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка.

Задължително доплащане:

Виза за САЩ – 160 долара

Такса за издаване на виза

Лос Анджелис и Сан Франциско 13 дни

Дати на пътуване

Юни

Юли / Август

Септември / Октомври

Двойна стая

1189 долара

1259 долара

1299 долара

Цените са в долари на човек

Забележка:

 • Цените се заплащат в лева по курса на БНБ.
 • Цените могат да варират според затовареността на хотела, периодa и датата на пътуване.
 • Ако желаният период от Вас не попада в нашата оферта можете да се свържете с нас за повече информация.

Практична информация: Валута- Американски долари ($); национален език- английски; средна температура за периодите на пътуване, посочени в програмата- 20 C. Можете да вземете кола под наем.