Програма – Еквадор (Серания) 13 дни

Кито – Отавало – Котопакси – Килотоа – Ласо – Баньос – Карихуаразо – Риобамба – Алауси – Ингапирка – Куенка – Ел Кахас – Гуаякил

13 дни/ 12 нощувки

Най-добър период: Май – Окомври 2015 

Цени от  2630 евро

План за провеждане по дни:

Ден 1 – Пристигане в гр. Кито

Пристигане в столицата на Еквадор – Кито. Това е вторият по големина град в Еквадор след Гуаякил. Транфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 2 – обиколен тур на гр. Кито

Закуска. Обиколен тур на столицата в историческата част. Историческият център е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите палата Каронделет – седалище на парламента на Еквадор; забележителната църква- Св. Франциско, Санто Франциско и метрополитната Катедрала – един от религиозните символи на католицизма в града; величествената Базилика – пример за неоготическата архитектура в Еквадор и е сред най – внушителните на Американския континент; по-късно ще посетите известния хълм на стария град – Панесийо (малкия хляб), където ще видите статуята на ангела „Девицата от Кито“. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 – Кито – Отавало

Закуска. Отпътуване рано сутринта известния индиански занаятчийски пазар – „Plaza de los ponchos” в Отавало. Местните индианци са известни с уменията си в тъкачеството на огромно разнообразие от колани, гоблени, пончоси и дрехи. Тук ще се насладите на уникалното разнообразие на ръчно изработени предмети на изкуството и текстила, който се предлага на този огромен пазар и разбира се, можете да си вземете някой нов сувенир. Продължавате към езерото Лагуна Куикоча, разположено в кратер на 3000 м височина и с диаметър над 3 км. Два вулканични острова се намират в центъра му, покрити с растителност и оградени с тръстиката „тотора“. Малкото градче Котакачи е център на кожарите в Еквадор. Тук можете да се разходите по малките улички и да разгледате местните работилници. Вечеря и нощувка.

Ден 4 – Отавало – Котопакси

Закуска. Пътуването продължава на югозапад по Панамо – Американската магистрала, която ни отвежда до Националния парк в Котопакси. Най-високата му част, защитена от 1975 г. обхващата 33 000 хектара площ и е един от най-атрактивните екологични резервати на страната. Разхождайки се покрай езерото „Лагуна де Лимпиопунго“ на височина 4000 м, ще имате възможността да научите повече за редкия растителен вид наречен „парамо“ и ще се впечатлите от чудесната гледка към вулкана Котопакси (5897 м). Заснемането на този пейзаж ще накара сърцата на фотографите да забият ускорено. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Ден 5 – Котопакси – Килотоа – Лассо

Закуска. Много рано сутринта отпътуване към езерото Килотоа, намиращо се на 15км от  селото Замбахуа.  Калдерата е широка 3 километра и се е образувала след срутване на вулкана при катастрофално изригване от категория 6 преди 800 години. От тогава на това място се е образувало дълбокото 250 метра езеро, което има лек зелен оттенък в резултат на разтворените в него минерали. По дъното му има фумароли, от които излизат пари и газове. Носете си широкоъгълни фотоапарати, за да запечатите цялата красота на езерото и калдерата околовръст. Настаняване в хотел в Лассо, вечеря и нощувка.

Ден 6 – Лассо – Баньос

Закуска. След закуска отпътуване на юг по Панамо – Американската магистрала до малкия град Баньос или „вратата в Амазонка“, разположен на територията на националния парк Сангай между каньона Пастанца и подножието на действащия вулкан Тунгурауа (5,123 м.), което в превод от езика Кечуа означава „огнено гърло“, но го наричат още „черният гигант“. Баньос е едно от най-посещаваните и любими туристически места, известно с термалните си източници, ярко зелени планински склонове, екзотична флора и фауна и свещените за индианците водопади. Преминаване по така наречената „Алея на водопадите“, поразяващи с многообразието си на водопади и красива природа, най-впечатляващият от които е „Дяволският Нос“ (Pailón del Diablo), заобиколен от субтропическа растителност и орхидеи. Настаняване и нощувка.

Ден 7 – Баньос

Закуска. След закуска свободно време. Нощувка.

Ден 8 – Баньос – Кариуаирасо – Риобамба

Закуска. Отпътуване към вулкана Кариуаирасо (5028м), където ще имате възможността да пояздите кон сред красивото плато на Андите. Облечете се удобно за това приключение. Пакет суха храна за обяд. Отпътуване към Риобамба. Пътят ви към Риобамба, столицата на провинцията Чимборасо, продължава през Килотоа, известно вулканично езеро. В близост до Чимборасо е най-високата планина в Еквадор. Ще прекарате нощта в традиционна хостерия. Настаняване и нощувка.

Ден 9 – Риобамба – Алауси – Ингапирка

Закуска. Рано сутринта отпътуване към Алауси, който се намира на по-малко от 100км от Риобамба. Алауси малко градче с добре запазени старинни къщи от края на XIX век. Там се отправяме към жп гарата, където ще се качите на железницата „Nariz Del Diablo“. Това е много специален начин да опознаете страната. Пътувайки ще видите прекрасни гледки от Андите. /Поради лошо време или технически проблеми е възможно пътуването с влак да не се осъществи/. Ще се отправите към Ингапирка. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Ден 10 – Ингапирка – Куенка

Закуска. Посещение на руините на инките при град Ингапирка, най-важния паметник от предиспанската култура в Еквадор. Руините са разположени на тревист хълм на височина 3100м. Разхождайки се през местата, където някога са живели инките и са извършвали своите обреди, вие ще научите повече за техните вярвания и ритуали, както и за начина, по който са построили и разположили мястото, приличащо на пума. Отпътуване към Куенка. Пристигане в Куенка и настаняване в хотел. Нощувка и вечеря.

Ден 11 – Куенка

Закуска. Обиколен тур на Куенка, който е третият по големина град в Еквадор. В Куенка, основан 1557 г. от инките, все още можете да усетите колониалния полъх на историята на Еквадор. За повечето жители на страната, а също така и за туристите, този център на искуството, керамиката, панамените шапки и на предметите от злато и сребро е най-красивият град в Еквадор. Заради своята специфична атмосфера и архитектура от ранния 19 век, Куенка е обявена за част от Световното културно наследство. По време на обиколката на града вие ще видите исторически сгради, разположени по брега на река Томебамба, руините на „Вси Светии“, пазара за цветя и главния площад със старата и новата Катедрала. Ще посетите и фабрика за панамени шапки. Следобед – свободно време. Можете да се разходите по тесните павирани улици с бели къщи, за да усетите красотата на този град по свой начин. Нощувка.

Ден 12 – Куенка – Ел Кахас – Гуаякил

Закуска. Посещение на националния парк „Ел Кахас“. Заредете си фотоапаратите и се насладете на гледката. Следобедът пристигане в Гуаякил. Настаняване и нощувка.

Ден 13 – Гуаякил

Закуска. Днес ще посетите най-големия град в Еквадор Гуаякил, който е индустриален и търговски център на страната. Гуаякил е разположен на западния бряг на река Гуаяс, която се влива в Тихия океан при залива Гуаякил. Районът е известен с мангровите си гори и постоянно нарастващите бананови плантации и по- късно трансфер към летището.

Пакетната цена включва:

 • 2 нощувки в Кито – хотели среден или висок клас;
 • 1 нощувка в Отавало – хотели среден или висок клас;
 • 1 нощувка в Котопакси – хотели среден или висок клас;
 • 1 нощувка в Ласо – хотели среден или висок клас;
 • 2 нощувки в Баньос – хотели среден или висок клас;
 • 1 нощувка в Риобамба – хотели среден или висок клас;
 • 1 нощувка в Ингапирка – хотели среден или висок клас;
 • 2 нощувки в Куенка – хотели среден или висок клас;
 • 1 нощувка в Гуаякил – хотели среден или висок клас;
 • Транспорт
 • Настаняване
 • Закуски, обяд и вечери , описани в програмата
 • Входни такси
 • Местни екскурзоводи на английски език

Пакетната цена не включва:

 • Летищни такси в размер на 460 евро
 • Самолетни билети за международния полет София-Мадрид-Кито//Гаякил-Мадрид-София;
 • Допълнителни екскурзии
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка
 • Бакшиши

Красивата Serrania 13 дни

Настаняване

2 пътника

3 пътника

4 пътника

Доп. легло

Хотели среден клас 3016 евро 2890 евро 2630 евро

 280 евро

Хотели висок клас 3460 евро 3330 евро 3016 евро

430 евро

Цените са в евро на човек

Забележка:

 • Програмата се реализира при минимум 2-ма човека. 
 • Цените се заплащат в лева по курса на БНБ. 
 • При промяна в цените на горивата, местни такси и входни такси за музеите приемащата агенция си запазва правото да промени цените на екскурзията.