Исландия или едно незабравимо сватбено пътешествие…

Аз и жена ми бяхме пътували много преди да се оженим и искахме, нашето сватбено пътешествие да бъде на място, където никога преди това не сме били. Това моменталически извади всички места, които са обичайни за това събитие. Но извади и мястото, което беше в списъка със задължителните места за посещение преди да умрем за всеки един от нас – Исландия. И си казахме: „Защо да не отидем там за нашия меден месец?“. На всеки, който казахме за идеята, твърдеше че сме полудели.

Бях чел за Синята Лагуна и за естествено подгряващите се води, и си представях как ще се отдадем на пълен релакс на това Божествено място. Разбира се Исландия предлага и много други приключения, една страхотна култура, традиционна музика и 20 часов ден през Август или т. нар. Бели Нощи.

Синята Лагуна

Исландия надхвърли нашите големи очаквания. Нито един от нас не беше посещавал подобно място преди това. Необятните и разнообразни земни форми и околната среда бяха поразителни. Плажовете от черен пясък? Видяно! Стръмни скали и впечатляващи водопади? Видяно! Изкачване на базалтовите скали, за да видим тупик в дива среда? Направено! Разходка по ледник? Направено! Пренаситена от лед лагуна, по която можете да направите круиз на лодка- шегувате ли се??? Направено! Това е страна, където гейзерите са най-често срещаното природно явление. О, и да, тази страна си има своя Гейзер (The Geysir), единственият, на който са кръстени всички останали гейзери по света. Разглеждайки снимките по блоговете, публикувани на различни сайтове за тази страна и осъзнавайки, че те ни намекват за това какво всъщност е да бъдеш там наистина, отвориха в нас силната нужда да преживеем всичко това.

Въпреки всички невероятни забележителности и преживявание, нашият най- запеметяващ спомен от Ислания бяха…горещите води. Когато пристигнахме на място, моят приятел и гид Кристян ни даде няколко добри съвета: след като кацнете на летището отидете директно до Синята Лагуна. Няма нищо по-добре от това след един международен полет да се потопиш за час в най-големия, естествен и синьо-небесен басейн с гореща вода, който можете да си представите. Цопнахме, за да се освежим и продължихме към хотела.

И за да не забравя, приключвахме почти всяка вечер от пътуването си с невероятна гледка разтапяща съзнанието ни потопени в горещите води, над които се ширеше бледо-розово небе със греещо все още слънце на хоризонта.

Не мога да си помисля за по- добро място да прекарам медения си месец! Незабравимо!
От Иван Петров

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *