Дубай – ориенталска приказка

Днес решихме да споделим с Вас една ориенталска приказка, разказана от нашата любима колежка- Радост. Тя избра да ни разкаже за своето преживяване в Дубай.

Скъпи читатели на блога на Вип Турист,

Благодаря Ви, че избрахте през свободното си време да обърнете внимание на моя разказ за преживяването ми в Дубай. От дълго време мечтаех да посетя някоя арабска страна и дойде страхотното предложение за промоция от Вип Турист и решението дойде мигновенно.

 Дубай

Пътувах с директен полет от София до летище Шаржа в ОАЕ. Там ни посрещнаха представители на агенцията и се отправихме към хотела за настаняване в Дубай, който е на около 30 минути от летището. Настаних се в страхотен хотел в непосредствена близост до тяхното метро и един от големите молове- Дубай Мол. Имах 4 пълни дни да почувствам атмосферата там. Възползвах се от всяка една минута.

 Дубай Мол

Дубай Мол

Пазаруване в Дубай Мол

Дубай Мол

Дубай Мол

Ето някои снимки от обиколката. В Mall of Emirates има и писта за ски. Много е странно как хора по летни дрехи наблюдават други със дебели зимни дрехи как карат ски. Не пропуснах и да понапазарувам. Това е раят за една жена. Има марки от цял свят на прилични цени.

Mall of Emirates

The Mall of Emirates

Хотел Атлантис

Atlantis Hotel, Dubai

Най-прексраният ден беше обядът ми в седемзведния хотел Burj Al Arab. Всички се отнасяха с мен като принцеса, подариха ми и торта. Заслужаваше си парите. Още повече, че не можете да влезете в хотела, освен ако нямате някаква резервация.

 Burj Al Arab

Burj Al Arab

И на плажа бях…водата беше топла с толкова много раци навсякъде.

А гледката от върха на Burj Khalifа и пеещите фонтани ми взеха дъха (нищо, че беше малко ветровито).

 A windy day in Dubai, view from Burj Khalifa

Не успях да отида на сафари, но си оставих нещо и за следващия път….

Sky Dive Dubai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Моля, попълнете: *